Следвайте Гласове в ТелеграмДПС ще предложи главният прокурор главният прокурор да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДПС ще предложи главният прокурор главният прокурор да
Коментари Харесай

Пеевски: Идеите на Правосъдие за всеки са добри, ще подкрепим един мандат от 5 години за главния прокурор

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Движение за права и свободи ще предложи основният прокурор основният прокурор да има единствено един мандат от пет години и да няма право да го повтаря, както и да не ръководи той съвещанията на Прокурорския съвет на Висш съдебен съвет. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това съобщи Делян Пеевски пред публицисти по отношение на предложенията за конституционни промени.

Движение за права и свободи не е драскала с алената писалка върху плана за Конституция, сподели още Пеевски.

" Нямаме никакви разногласия. Всички оферти са на ПП-ДБ и ГЕРБ. Единствено не се съгласихме за предложенията за кметовете и те отпаднаха. Казахме, че няма да подкрепим предложенията за двата мандата “, посочи Пеевски.

Той сподели, че изказванията на Велислав Величков и Лена Бориславова, че Движение за права и свободи взе участие в правенето на конституционни промени, са погрешни.

" Наблюдавам по медиите изявления на Величков, госпожа Бориславова за оферти на Движение за права и свободи. Няма оферти на Движение за права и свободи, желая да съм явен с това - ние припознахме техните оферти. Величков го видях, че разяснява за алената писалка на Движение за права и свободи, че е драскала конституцията. Такова нещо няма. След като му прочетох предложенията, считам, че концепциите са положителни. Лично ние ще предложим да не ръководи основният прокурор Прокурорския съвет, а някой определен от съвета. А за мандатността - ние ще предложим да няма два мандата, а един от пет години ", сподели той.

Предишната идея главният прокурор да има два мандата се е появила по време на работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

" Ние го припознахме, тъй като счетохме, че това е положително предложение. Но в действителност, като се замислим, щом ще махаме пълномощията на основния прокурор, по-добре той да има по-кратък мандат - петгодишен и да не може да повтаря, с цел да не се задържа един човек прекомерно дълго на поста ", сподели Пеевски.

Източници: Агенция " Фокус ", " 24 часа "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР